Jeu de Boules

Carnavalskater
carnaval

Beste jeu de boulers, mochten jullie op woensdagochtend 6 maart verwachten de but, door de geknepen oogjes na het vieren van carnaval, moeilijk te kunnen zien! Vreest niet! We hebben het volgende bedacht. We ruilen de but om voor een goed zichtbare tennisbal. We zijn niet voor niets onderdeel van de TV Overbos.

 

Daarbij gelden de volgende regels:

  1. Tennisbal als but.
  2. De but wordt niet uitgegooid maar komt om een vaste gemarkeerde plek.
  3. De ploeg die de but uitspeelt krijgt een strafpunt. Mits stand boven nul. But blijft geldig.
  4. Gaat de but daarbij over de rand dan wordt de but teruggeplaatst op gemarkeerde plek. Dit geldt ook voor de laatste worp.
  5. Gegooide boules gaan niet uit.
  6. Verder de normale speelwijze en telling.

Beste jeu de boulers; bestudeer deze regels want de tactiek kan wel eens heel anders zijn dan normaal maar wel zal deze speelwijze, naar onze verwachting, de kater verdrijven.

Aad en Jos

Erwtensoep-ternooi op 30 januari 2019
De Warmondse Jeu de Boules club is het nieuwe jaar weer fris van start gegaan.

Al rijden  er minder treinen, stijgen er minder vliegtuigen op en staat er `s avonds een recordlengte file; de volgende ochtend zijn de banen in een wip sneeuwvrij gemaakt, komen de leden vol verwachting bij de baan aan en horen de wedstrijdleider vol trots zeggen: ”It giet oan”

Met zulk vertrouwen in de leden kan er dan ook midden in de winter een toernooi georganiseerd worden, al moet gezegd worden dat de beloofde erwtensoep van Elly en de broodjes, verzorgd door enthousiaste vrijwilligers, een fikse bijdrage aan dat vertrouwen waren. De winnares was wederom Els van Westerop, op de voet gevolgd door Jaap Sikking.

Nogmaals dank aan de spelers, Elly, de vrijwilligers van TV Overbos.  Samen hebben we er een spannende, leuke en gezellige ochtend van gemaakt.

Aad en Jos

N.B. Mocht er iemand op woensdag- of vrijdagochtend de geraniums zat zijn of wordt tennis toch te inspannend. U kunt zich nog altijd aanmelden.

2019 Erwtensoeptoernooi

2019 Erwtensoeptoernooi2

 

 

 

 

 

 

Jeu de Boule-toernooi 26 september 2018
Op woensdag 26 september 2018 is het eerste Jeu de Boule-toernooi georganiseerd bij Tennisvereniging Overbos in Warmond. Er hebben in totaal 25 mensen meegedaan en de winnares van het toernooi is Els van Westerop.

Naast de leden heeft ook een aantal niet-leden meegedaan. Na de wedstrijden is er een lunch geserveerd met een lekkere kop soep en wat broodjes.

Iedere woensdag-, vrijdagmorgen en zondagmiddag wordt in Warmond bij Tennisvereniging Overbos gespeeld. Vind je het leuk om eens mee te doen, kom dan gerust langs.

 

2018 Toernooi Jeu de boules22018 Toernooi Jeu de boules3

 

 


2018 Toernooi Jeu de boules

= = = = = = = = = = = = = = = = = =
Vanaf woensdag 4 april 2018 is de jeu de boules van start gegaan, op beide jeu de boules banen van TV Overbos.

Het voorlopige speelschema is:

Woensdagochtend van 10:00 – 12:00 uur
Vrijdagochtend van 10:00 – 12:00 uur
Zondagmiddag van 13:30 – 15:30 uur

Zie een aantal leden in actie:

DSC_0318

DSC_0326