Warmond Open 50+ 2018

Wat hebben we toch weer een geweldige week gehad.
Van maandag 30 juli t/m vrijdag 3 juli hebben we het Warmond Open 50+ toernooi gehouden. Dit jaar hadden zich wel 120 deelnemers ingeschreven, waarbij ook een aantal nieuwe deelnemers. Bravo.
Het blijkt wel dat ons toernooi door vele gewaardeerd wordt en zien we dan ook een stijgende lijn in het aantal deelnemers. De weergoden waren voor de organisatie heel goed gestemd, al vonden diverse deelnemers het op sommige momenten wel erg warm. Waar leg je de lat en waar maak je het een ieder naar zijn zin. Afgezien van een klein incident op de baan, Gerrit was uitgegleden en heeft daarbij zijn racket gebroken, is er gelukkig geen noemenswaardige dingen gebeurt. Als gevolg van de nieuwe regeling van de KNLTB waren er nieuwe regels ingesteld en konden meer deelnemers worden toegelaten.
De organisatie was elke dag verrast over het geweldige enthousiasme van de deelnemers, dit ondanks het warme weer. Daarbij mag zeker niet voorbij worden gegaan over de enorme inzet van het bar personeel. Deze hebben de gehele week uitstekend ingespeeld op de behoefde van de spelers en supporters.
Er waren 6 categorie├źn waarin gespeeld kon worden, te weten ; DD6, GD6, DD7, HD7, GD8 en HD8. Helaas waren er in de DD6 en GD6 te weinig deelnemers om in poules te spelen.
Vrijdag was de dag van de waarheid en werden de halve- en finale partijen gespeeld. Tussen de halve- en finale partijen werd een lunch aangeboden aan de deelnemers. Gezien het succes van de lunch, (mede door de geweldige soep van Elly) wordt de lunch steeds populairder bij het publiek en wordt er gretig gebruik van gemaakt. De planning was om tussen 13.00 en 14.30 de rust pauze te houden, maar finalisten zijn gekke figuren en willen al na een broodje weer beginnen. Om iedere finalist tegemoet te komen, is in goed overleg met de deelnemers besloten om 14.00 uur te starten met de finale partijen. Helaas waren er maar 4 echte finale partijen, maar wel spetterend. Om 15.30 uur waren alle partijen gespeeld en werden de voorbereidingen getroffen voor de prijsuitreiking. Nadat Cees zijn assistenten Leny en Nel en alle vrijwilligers die meegeholpen hadden aan het doen slagen van het fantastische toernooi, had bedankt werden de prijzen uitgereikt.
Bij de DD6 waren de winnaars Joke Kuijpers en Thea Nederpelt en ging de 2e prijs naar Esther Balsum en Yvonne van Eijndhoven.
warmond open 2018 DD6
De winnaars bij de GD6 waren Matty Ruygrok en Ferrie v/d Vlugt en werden 2e Wilma Zwetsloot en Jan van Winsen.
(helaas geen foto)
Na een felle strijd bij de DD7 ging de 1e prijs naar Marlene van Rossum en Cobie Vlieland en werden 2e Petra Stijger en Dicky Vonk. Deze laatste 2 dames hadden al meerdere keren de 1e prijs weg gesleept.
warmond open 2018 DD7
In de partij van de HD7 hadden we meer vuurwerk verwacht.. hier ging de 1e prijs naar Jan Slingerland en Koos Tegelaar en de 2e prijs naar Paul de Beurs en Wim Dekker.
warmond open 2018 HD7
De partij in de GD7 was er een van grote klasse en wilde geen van de deelnemers buigen. Na de super tie break ging uiteindelijk de 1e prijs naar Lina Herweyer en John de Borst en werden Jory en Jan Sjardijn 2e.
warmond open 2018 GD7
Bij de HD8 waren de punten eerder binnen gehaald door de uiteindelijke winnaars dan verwacht. Gilles v/d Broek en Frits v/d Meyden gingen er met de 1e prijs van door en ging de 2e prijs naar Leen Overbeek en Louis Vink..
warmond open 2018 HD8

Op naar het Warmond Open van 2019.
Cees Waasdorp