Warmond Open 50+ 2019

WO-Small-1024x680

Er wordt altijd gezegd “je krijgt wat je toekomt” of “je krijgt wat je verdiend”.
Nu, beide is van toepassing geweest, bij het schitterende Warmond Open 50+ toernooi.
Wat hebben we toch weer een geweldige week gehad.
Van maandag 29 juli t/m vrijdag 2 augustus is het toernooi gehouden.
Ook dit jaar hadden zich weer 120 deelnemers ingeschreven, waarbij ook een aantal nieuwe deelnemers. Het geeft aan hoe populair en gezellig het toernooi is.

Volgens de weerkaart zou het weer de gehele week uitstekend zijn, maar dat bleek niet geheel te kloppen. De maandag en dinsdag waren uitstekende dagen, al vonden diverse deelnemers het op sommige momenten wel erg warm. (zeurders hou je altijd)
Waar leg je de lat en waar maak je het een ieder naar zijn zin.Warmond Open 2019 002
De woensdag was meer de dag voor de kaarters, want aan tennissen waren we vanwege de velen buien bijna niet toegekomen.
De conditie van de deelnemers blijkt met het jaar toe te nemen, er waren in totaal 2 uitvallers.
De organisatie was elke dag verrast over het geweldige enthousiasme van de deelnemers, dit ondanks het warme en later in de week regenachtige weer.
Op de vrijdag, de finale dag was er voor de spelers nog een extra handicap, het waaide namelijk hard, maar dat maakt het alleen maar spannender.
Het is al jaren gebruikelijk dat de spelers een eenvoudige maar smakelijke lunch wordt aangeboden. De halve finale werden in de ochtend gespeeld. Dan gezellig met z’n allen genieten van de lunch waarbij het heerlijke kopje soep van Elly niet ontbreekt en daarna werden de finale partijen gespeeld.Warmond Open 2019 001

Er waren 6 categorieën waarin gespeeld kon worden, te weten ; DD6, GD6, DD7, HD7, GD8 en HD8. Helaas waren er in de GD6 te weinig deelnemers om in een poule te spelen. Ook in de DD6 waren er maar 4 koppels om de strijd aan te gaan.

De DD6 hebben hun partijen in poule gespeeld waarbij de dames Joke Kuijpers met Thea Nederpelt als 1e eindigde de 2e prijs ging naar Annemiek Groot Versluis en Sandra Ligtvoet
In een sidderende partij bij de GD6 gingen uiteindelijk Wilma Zwetsloot met Jan van Winsen met de eer strijken en moesten Leny Verbeek met Henri Stol genoegen nemen met de 2e prijs.
Bij de HD7 is er na 2 jaar toch weer een ander team met de eer gaan strijken. De 1e prijs ging naar Kees de Bock en Eef van Ruiten en werden Ben Eikens met Renee de Groot 2e .
In wedstijd van de DD7 leek het na de 1e set dat het wel eens een lange partij kon worden, maar was de partij daarna toch snel beslist. Winnaars werden Monique de Jong met Cobie Vlieland en mochten Margot Veltman en Renee Voorzaat de 2e prijs in ontvangst nemen.
Van de partij in de GD7 werd verwacht dat het een partij van grote klasse zou worden. Vermoedelijk hadden de partijen in de halve finale te veel energie van de spelers gevraagd want de finale partij was redelijk snel voorbij. Cisca en Cees Hoogkamer gingen met de 1e prijs naar huis en de 2e prijs was voor Carla Ketelaar en Hugo Schlette.
Over de wedstrijden in de HD8 is een boek te schrijven en waren er diverse partijen waarin je dat makkelijk zou kunnen doen. Werden in de poules al vele super tie breaks gemaakt, als kers op de taart werd dat ook bij de finale wedstrijd gedaan. De 2 spelers met de meest stalen zenuwen, Dick Duinhoven en Ton v/d Voort gingen uiteindelijk met de eer strijken en werden Gertjan de Jong en Peter Sikking 2e
Nadat Cees de vrijwilligers van o.a.de keuken , de bar , de catering en de mensen die het terrein keurig hadden verzorgt had bedankt en ook speciaal zijn assistenten Leny en Nel., werden de prijzen uitgereikt.
Na de uitreiken van de prijzen werden alle deelnemers nog bedankt voor hun deelname aan het toernooi en hoopt de vereniging een ieder volgend jaar weer te zien
Het was daarna nog een hele tijd gezellig.

Op naar het Warmond Open van 2020.

Cees Waasdorp

Enkele gelukkige deelnemers:

Warmond Open 2019 013 Warmond Open 2019 015