Nieuwe trainer Philip ten Hamm

FB_IMG_1532682193124 (2)Mijn naam is Philip ten Hamm. Ik ben een tennistrainer van 39 jaar jong met een A en B licentie en zal de lessen van Vincent over gaan nemen. Ik zal na de herfstvakantie beginnen en de lessen worden gegeven uit naam van I’m Tennis.

Mijn huidige niveau is enkel 3 en dubbel 3. Overigens speel ik zelf niet al te veel wedstrijden meer aangezien ik getrouwd ben met Nina met wie ik 2 kinderen heb, Mick van 6 en Evi van 8 jaar.

Mijn tennis passie is geboren op een klein clubje in Driebergen (Manger Cats) waar ik veel met mijn vader meeging naar de tennisbaan.

Zo ben ik steeds meer gaan tennissen met als hoogtepunt het jeugdkampioenschap van Nederland met SHOT in 1994 met het mix team competitie op zondag tm 17 jaar.

Daarna ben ik naar Amsterdam gegaan om 10 jaar bij Popeye Gold Star te gaan spelen.

Hier ben ik ook als jong ventje les gaan geven en zo is de passie doorgegaan van zelf spelen naar lesgeven, trainen en coachen.

Ik heb in die jaren op verschillende clubs door het land lesgegeven, Amsterdam, Het Gooi en in Brabant.

 

Op mijn 24e ben ik gevraagd om als hoofdtrainer in Hoofddorp op Arnoldus Park te gaan werken. Een hele mooie uitdaging voor zo’n jonge man op een park met 16 buitenbanden, 9 binnenbanen en 1800 leerlingen per jaar. Hier heb ik enorm veel geleerd naast het lesgeven op het vlak van indelen, managen, evenementen organiseren etc.

 

Na 6 jaar kreeg ik een nieuwe uitdaging aangeboden op TC De Kikkers in Nieuw Vennep, een groot dorp naast Hoofddorp. Ik had een hele goede klik met de eigenaar van de tennisschool die daar werkte en ik waagde de nieuwe sprong. Hier hebben we veel aangepakt, georganiseerd, heb ik de overgang van het oude naar het nieuwe park meegemaakt en heel veel leuke momenten meegemaakt.

Nu na 9 jaar kwam er weer wat nieuws op mijn pad waar ook een grote passie van mij ligt en dat is organiseren van evenementen rondom het tennis. Dit ga ik naast de lessen die ik ga geven op TV Overbos doen voor I’M Tennis. Wij zullen oa tennisreizen naar het buitenland organiseren. Momenteel Turkije, Portugal en Ibiza. Daarnaast gaan we ook weer de tenniskampen voor de jeugd, tennisclinics en tennis weekenden oppakken. Soms op de club zelf, soms elders (bijvoorbeeld bij Dekker Warmond). Ik zal dus veel in warmond aanwezig zijn en heb er echt heel veel zin in.

 

Een leuke bijkomstigheid is dat mijn vrouw een nicht is van Robert, eigenaar van de oude school en voor veel Warmonders wel bekend.