Jeugd

JEUGD bij de KNLTB

Tennis bestaat naast trainen voor een groot deel uit wedstrijden spelen. Door veel wedstrijden te spelen worden spelers steeds beter én krijgen meer plezier in de sport. Een manier voor kinderen om wedstrijden te spelen is bijvoorbeeld deel te nemen aan een toernooi. Er zijn veel verschillende soorten toernooien, geschikt voor alle leeftijden en ieder spelniveau.

Het spelen van toernooien heeft twee belangrijke aspecten, namelijk: een sportief en een sociaal aspect. Wanneer spelers enkel vrij spelen op de eigen club dan spelen ze vaak tegen dezelfde personen. Op toernooien speelt men vaak tegen nieuwe nieuwe tegenstanders. Dat werkt verfrissend en het zorgt ervoor dat ze zich kunnen meten aan het niveau van anderen. Daarnaast is de sociale binding is een enorme kracht van het spelen van een toernooien, spelers leren nieuwe mensen kennen en het is gezellig. 

Toernooivormen

Voor de jeugd zijn er verschillende manieren om deel te nemen aan toernooien:

Online jeugdmodule

Er komt veel kijken bij de organisatie van een jeugdtoernooi op een vereniging. Het volgen van de gratis online jeugdmodule helpt je om je kennis over toernooien en het jeugdtennis te vergroten. De jeugdmodule is interessant om te volgen voor zowel nieuwe als huidige functionarissen Tenniskids en Jeugd, andere jeugdcommissieleden, VCL's, VTL's en leraren. Gebruik de handleiding om je aan te melden voor de gratis module.

 JEUGD bij de vereniging*

Door het hele jaar heen organiseert de jeugdcommissie samen met ouders verschillende activiteiten zoals toernooien en clubkampioenschappen. Deze zijn terug te vinden in het baanschema.  

Elk jaar worden er clubkampioenschappen georganiseerd waaraan de meeste jeugdleden met veel plezier meedoen. Door deel te nemen aan de vele toernooien die door de jeugdcommissie georganiseerd worden, kunnen de jeugdleden veel ervaring op doen en tevens een leuke en sportieve ochtend of middag beleven. De tennisvereniging biedt de jeugd (tegen betaling) de gelegenheid om zowel in de winter als de zomer deel te nemen aan een training die gegeven worden door onze enthousiaste trainers Just de Bruine en Andy vd Zwet . Wil je meer weten in het algemeen of over de tennistrainingen, neem dan contact op met Andy of Just.

Aan het begin van het seizoen worden kennismakingslessen georganiseerd voor de jeugdleden die geïnteresseerd zijn om lid te worden van de club. De kinderen kunnen op die middag ervaren wat tennis ongeveer inhoudt. Zodra de tennissers in staat zijn om op “groot veld” te  spelen, mogen ze deelnemen aan de voorjaarscompetitie. Voor deze competitie worden teams geformeerd die spelen tegen andere lokale verenigingen. Ouders van de jeugdleden worden benaderd om tijdens de competitie als teamleider op te treden.  

De jeugdcommissie ontvangt regelmatig uitnodigingen om deel te nemen aan activiteiten van de KNLTB of van andere tennisverenigingen. De kinderen mogen zelf beslissen of ze hier aan deelnemen. Kinderen vanaf 17 jaar kunnen ook aan interne toernooien van volwassenen meedoen (bijv. het snerttoernooi). 

* Noot: Ondanks het gemis van een formele jeugdcommissie, op onze vereniging, gaan we enthousiast aan de slag met de begeleiders van de competitieteams, vrijwilligers, ouders en jeugdtrainer Just de Bruine en tennisleraar Andy vd Zwet, als coördinator van de competitie spelende jeugd en Aad Koudijs, Ilona Hüppler als begeleiders van de jeugd en Saskia Neuijen voor de competitie jeugd t/m 17 jaar. Met hen hebben we momenteel een competitie jeugd t/m 17 jaar en twee teams Groen, de wedstrijden staan in het baanschema onder tab: Jeugd -> KNLTB Competitie -> Baanschema (zodra bekend is)

De jeugd die ook Worldtour of in de competitie willen gaan spelen, kunnen zich opgeven bij de jeugdtrainer Just de Bruine (tel. 06-81793977) of Tennisleraar Andy v.d. Zwet (tel. 06-40257061). 

Spreekt het bovenstaande je aan en wil je leiding geven aan bovenstaand team of in een te vormen jeugdcommissie, meld je dan aan voor de vacature van voorzitter van de jeugdcommissie via [email protected] of laat het mondeling weten aan onze (bestuur)voorzitter Elly van Hulst!

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 82060248

Tennisvereniging Overbos (KvK nr. 40446181)

Herenweg 98
2361EV Warmond

KVK-nummer

40446181